Архив от дата:

.


МИНИСТЪР САЧЕВА СТАНА ПОСЛАНИК НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ХАКАТОН ЗА ИДЕИ ЗА СПРАВЯНЕ С ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ COVID-19Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева стана посланик на европейския хакатон #EUvsVirus, на който ще бъдат предложени идеи и решения за справяне с последствията от COVID-19. Събитието стартира тази вечер и ще продължи до неделя. То се организира от Европейската комисия и е под патронажа на комисаря по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел.
 
По думите на министър Сачева това е изключително интелектуално предизвикателство, тъй като предложените идеи трябва да са нестандартни, ефективни и далновидни. „Тази пандемия е първото подобно предизвикателство, което засяга толкова много хора и системи, но и показва колко сме свързани. За да запазим тази свързаност, трябва да взимаме бързи, но и добре обмислени решения. Радвам се, че мога да бъда част от създаването на нови възможности в кризата“, посочи тя. 
 
В паневропейския хакатон ще се включат и организаторите и участници в българския хакатон „Да хакнем кризата“. Министър Деница Сачева и екипът на Министерството на труда и социалната политика подкрепиха родната онлайн надпревара, която се проведе от 27 до 29 март 2020 г. В състезанието тогава се включиха 850 души, които за 48 часа генерираха 111 идеи за преодоляване на кризата. Шест проекта за социални иновации и за трансформация на пазара на труда бяха сред победителите, а най-интересните бяха система за преразпределение на непродадената и неизползвана храна от ресторантите към социално слаби и нуждаещи се, платформи за пазаруване, за търсене и предлагане на почасова работа, както и за подпомагане на сценичното изкуство и спорта по време на криза. Пожелаваме успех на българските участници в европейския хакатон! Повече информация за него може да намерите на адрес: https://euvsvirus.org/.  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България