Архив от дата:

.


БЛОГЛора от сутрин до вечер"Потърси и ще намериш"

 

 

„Казвам се Лора и съм една от всички вас, младите хора на България.“ Така започва историята си Лора. Момиче от малък град, което осъществява мечтата си, благодарение на възможностите на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“

 

Лора завършва Българска филология с профил Журналистика във Великотърновския университет и осъзнава, че иска да бъде журналист.

 

„По време на обучението използвах всеки шанс, всеки момент от практиката ми за развитие и изграждане на опит.  Разбрах, че ако искам да бъда журналист трябва аз да бъда  активната страна, да търся информация, а не да очаквам всичко да ми  бъде поднесена наготово“, говори разпалено Лора.

 

След като завършва Лора започва да мисли за възможностите си за бъдеща реализация. Тя е категорична, че иска да се развива в родния си град. „Знаех, че ще е трудно да си намеря подобна работа в родния си град Плевен, но въпреки това не се отказах.“

 

Един ден Лора случайно чува по медиите  за програмата „Ново начало” на ОП РЧР, която дава възможност на младежи до 29 г. да придобият опит по специалността си. „Допадна ми идеята. Имах усещането, че тази програма ще ми даде един успешен първи старт.“, говори уверено момичето.

 

Лора веднага се записва в местното бюро по труда. Не след дълго и се обаждат с новината, че  в един от плевенските вестници търсят журналист.

 

„Когато трябваше да отида на интервюто и стигнах до посочения адрес видях реклама на  вестника „Потърси и ще намериш“. Вече нямах никакво съмнение и вътрешно знаех, че това е  моето място.“ След няколко дни и се обаждат, че е одобрена за журналист във вестник БГ север.

 

„Не можех да повярвам какъв късмет имам. В мен бушуваха много смесени чувства – неописуема радост за дадената възможност и същевременно страх от това дали ще оправдая очакванията на работодателя предвид факта, че нямах никакъв опит.“

 

 „Всеки ден през тези 6 месеца аз работих с желание от сутрин до вечер. Отразявах различни новини от моя град и региона, пътувах много, за да поднасям информация на читателите от първо лице, срещах се с интересни личности и успях да създам контакти с хора за бъдеща съвместна работа“, коментира разпалено Лора.

 

 „Трудно е да чуеш цялата болка на един човек и да останеш равнодушен. Научих, че в тази работа трябва да вложиш освен висок професионализъм, и сърцето си, да „гориш” с нея, да съпреживяваш, да чувстваш. Иначе е невъзможно да пресъздадеш историите си истински, да заинтригуваш и докоснеш читателите“.

 

След 6 месечният стаж назначават Лора на постоянен трудов договор. Постепенно сигурната работа във вестника  и дава възможност да предприеме и други важни крачки в живота си като това да създаде семейство.

„Работих близо две години във вестника, когато се омъжих, а не след дълго и разбрах, че ще ставам майка. В момента имам прекрасно момченце на почти две годинки, което владее цялото ми време“.

С нескрита тъга Лора споделя, че работата и колегите и липсват и няма търпение скоро да се завърне при тях.

 

„Винаги ще съм благодарна на моят работодател и на другите колеги, че ми дадоха възможността съвсем спокойно да се насладя на майчинството си и  и да съм сигурна,че след приключването му имам сигурна работа“, отбелязва с благодарност Лора.

 

„Искам да кажа на всички Вас, млади хора, борете се за мечтите си, търсете, интересувайте се от програмите за заетост на Европейския съюз и не се отказвайте, защото мечтите се сбъдват. И аз съм само едно доказателство за това.  Изберете правилната посока и се възползвайте от възможностите, които предоставя ОП РЧР.  Дерзайте!!!“

 

 
  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България